Arabische volbloeden

De paarden (en wij) …

Paarden speelden al altijd een belangrijke rol in ons leven en we kunnen ons geen (samen)leven meer voorstellen zonder deze edele viervoeters.
Voor Dirk begon het rijden reeds als kleine jongen, spelenderwijs met een op een boerenkermis gewonnen Shetlandertje.
Later volgden enkele grotere ponies en kleine paarden en nog later startte Dirk met de fok van Welshponies.
Naderhand wenste Dirk voor hem persoonlijk over te schakelen van zijn grotere types rijpaarden zoals BWP en dravers naar een kleiner type paard, wél groter dan zijn Welshponies, maar liefst met dezelfde gratie en pittige karakter….
Puur toeval bracht hem in deze zoektocht bij de Arabische hengst Shakeer. Het was liefde op het eerste gezicht en Shakeer verhuisde naar Kester.
Shakeer is gekeurd voor het leven en heeft intussen enkele mooie nakomelingen, waaronder onze Mirko die op de Brussels Arabian Trophy in 2007 al meteen de titel Reserve kampioen pakte in zijn klasse.
De Welshponies verdwenen en maakten plaats voor Arabische merrietjes en anno 2009 vinden we hoofdzakelijk nog arabisch bloed in de stal.
Paardenhouderij “Kyra Arabians” was geboren en we kijken met trots al terug op enkele mooie veulens (zie offspring).
Hilde startte haar ruitercarrière in de LRV, maar al snel merkte ze dat het rijden in bos en veld haar meer boeide dan de dressuurringen en hindernissen van het wedstrijdgebeuren.
Zij heeft vele verschillende types paarden gereden, gaande van Konikponie en fjord, haflinger, appaloosa tot BWP maar eenmaal woonachtig bij Dirk en de Arabische volbloeden kreeg de “arabitis” ook haar te pakken en al snel vervoegde de vliegenschimmel Sedejan (Shagya arabier) de rangen.
Hilde is al jaren lid van de Antwerpse Trekruiters (www.antwerpsetrekruiters.be) en reed met hen vele keren in het eifelgebied in Duitsland, een waar paradijs voor elke wandelruiter! (www.eifelzupferd.de)

Ontdek onze paarden hier, de stambomen van de merries en de hengst zijn toegevoegd voor geinteresseerden.

Zowel Ghashira (zwart) als Abasca US CS (diep donkerbruin)kunnen geleasd worden. En natuurlijk staat Shakeer ter beschikking voor dekkingen! (hij is gekeurd voor het leven)

In 2012 verwachten we terug een veulen van de schitterende combinatie Shakeer en Abasca CS US!

Shakeer staat ter dekking, mail ons gerust voor meer info!

Geinteresseerden zijn ook steeds vrijblijvend welkom voor een bezoekje aan de paarden!